Ulaznice:

Eventim
November Fest

PROGRAM | NOVEMBER FEST No.2

PROGRAM
NOVEMBER FEST No.2

4.11.2022. | 20:00

PAVEL

Grupa Pavel izrasla je iz solo projekta Aljoše Šerića, nekadašnjeg pjevača grupe Ramirez, a djeluje već 15 godina i spada u jednu od najpoznatijih grupa hrvatskog modernog pop izričaja. Izdali su pet studijskih albuma i sa svakim su ostavili jak otisak na hrvatskoj sceni.

Nakon prvijenca “Pavel” koji je donio hitove “Morska” i “Ako si za, mogli bi jednom izaći” na kojem je gostovala Maja Posavec, albumom “Od prve zvijezde ravno” osvajaju pet nominacija za “Porin”, uključujući i nominaciju u kategoriji „Pjesma godine“ za singl „Zbog tebe“, koji je do danas i najveći hit benda. 

Na trećem albumu “I mi smo došli na red” predstavljena je vokalistica Antonia Matković i novi hit grupe, pjesma “Čuvaj me”. 

Četvrti album “Družba krivih odluka” donosi niz hitova:  ‘Poslije nas”, ”Ljubav”, ”Vrijeme života”, ”Lažu devedesete” i ”Junaci Hatzove ulice”. Peti album “Ennui” donosi duet s Tedijem Spalatom, te ukupno pet nominacija za Porin, a kritika ga proglašava jednim od najboljih albuma 2020. godine. 

november fest

4.11.2022. | 21:45

DETOUR

Detour je prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, suvremenog, elektro – akustičnog pop zvuka, bržeg i plesnijeg ritma, začinjenog povremeno drum’n’bass i ponekom country notom. 

Do početka 2006. godine glazbena skupina predvođena autorom, aranžerom, producentom i gitaristom Nenadom Borgudanom djelovala je pod imenom Yammat da bi nakon razilaženja s tadašnjim managerom nastavila svoj glazbeni put pod imenom ‘Detour’. 

Njihova snaga nije samo u najnovijim uradcima: 
‘Šarena’, ‘Slavlje’, ‘Hawaii, ‘Klaun’, Ima i nema, Slike o našim danima” kojima najavljuju peti studijski album, nego i u pjesmama starijeg datuma uz koje su kroz proteklih petnaestak godina odrasle generacije ljubitelja novog pop zvuka, a bandu donijele titulu ‘perjanice novovalskog popa’: “Ljeto počinje”, “Mjesec”, “Gledano sa strane”, “Prijatelj”, “Srce veliko”, “Snijeg”, “Daleko”, “Plešem sama”, “Zaljubila sam se”, “Biram”, “Bez tebe”, “Vikend”, Skrivena”… 

Uz brojne glazbene nagrade i kontinuirano odlične glazbene kritike, u najveće uspjehe grupe spadaju rasprodani rođendanski koncert u Tvornici Kulture 2016., rasprodani koncert u K.D. Vatroslav Lisinski s grupom Pavel, te najveći koncert karijere u Maloj dvorani Doma sportova 2018. godine.

november fest

5.11.2022. | 20:00

ALEJUANDRO BUENDIJA & SINOVI

Pravo glazbeno blago nalazi se u “Škrinji” Alejuandra Buendije (a.k.a. Saša Antić, TBF) i u nju bi doista svatko trebao zaviriti, neovisno o generalnim glazbenim preferenacijama. Osim vrhunskog materijala za slušanje, Alejuandro Buendija zajedno sa svojim dugogodišnjim suradnicima, pjesmama s prvog albuma “Škrinja” daje i jedinstveni vizualni identitet što smo dosad mogli vidjeti u spotovima za singlove: ‘Čepić’, ‘Kornjača’, ‘Gang Bang 2020’, ‘Dešperado’, ‘Dijagnoza’.

Već priznat i poznat kao britki i vješti umjetnik rime, majstor ironije i sarkazma, koji vrlo jasno, vrlo često uz medicinski preporučenu dozu (crnog) humora opisuje sve probleme oko nas, Saša Antić briljira, kirurškom preciznošću detektirajući mentalitet i stanje u kojem se nalazimo kao društvo. 

Već od ovih uvodnih rima “Dijagnoze”, sve je perfektno jasno – dijagnoza nam je grozna, ali kao što znamo uvijek može biti i gore. Jer eto, kojeg li iznenađenja, Buendija kao da je u vrijeme korone gledao u kristalnu kuglu i predosjetio da nas iza ugla pandemije čeka još jedan jahač apokalipse – rat, pa kaže: ‘Čekaj svoj rat i sretno / Ako preživiš bit ćeš netko i nešto’.

november fest

5.11.2022. | 21:45

EDO MAAJKA

Četiri godine nakon maestralnog albuma “Put u plus” u bendovskoj verziji, Edo Maajka 5.11. u Tvornici uz stare hitove predstavlja novi album “Moćno” kojim se vraća beatovima i klupskom zvuku. Album je nastao u vrijeme pandemije, izolacija, sivila i tjeskobe. Mnogima je to bio period ispunjen nemirom, neizvjesnošću, ali i idealno vrijeme za introspekciju. 

Sve to bilo je i Edin trigger, jer previše toga je morao” izbaciti iz sebe”. “Moćno” donosi 11 pjesama, i suradnju s mnogim poznatim gostima od kojih će neki nastupiti i u Tvornici Kulture 5.11. 

 ‘I Like To Dance’, donosi suradnju s Vojkom V i odličnim Budom (David Kovšca), frontmanom slovenskog crossover kvarteta Elvis Jackson. Singlovi ‘Zlatni koker’ i ‘Moćno’ na kojem gostuju: Dino Šaran, Saša Antić, Đorđe Miljenović popraćeni su odličnim reakcijama mnogobrojih fanova, kritike i kolega sa scene. Ntoko jedan od top 5 regionalnih MC-ja gostuje na pjesmi ‘Finally’. 

Tu su još zagrebački reperi Tibor Burky, dio TDK kolektiva, Magellano (IvanVuković Špica) ponajbitnije ime underground repa, Filip Tkalčić mladi izvođač i producent, poznati vokalist Marko Louis te čuveni Rade Šerbedžija. Matko Šašek Koolade potpisuje sve beatove i produkciju no ipak, jedna pjesma nosi potpis Slobodana Veljkovića, jednog od najuspješnijih regionalnih hitmejkera, na sceni poznatijeg kao Coby.

november fest

6.11.2022. | 20:00

VINKO & TALVI TUULI

Vinko Ćemeraš skromni je mladić iz Čapljine koji je 2020. godine pobijedio u popularnom glazbenom showu HRT-a “The Voice Hrvatska”. Album prvijenac „Na putu“, objavljen u listopadu 2020. godine, u izdanju Universal Music Hrvatska, koji je osim u CD obliku i digitalno predstavljen i na vinilu. 

Album je ostavio pozitivne dojmove i među publikom i među glazbenom kritikom, dosegnuo Top listu najprodavanijih domaćih izdanja, te je Vinku Ćemerašu & Talvi Tuuli priskrbio i dvije nominacije za nagradu Porin!

Naime, skupina je s albumom nominirana u kategoriji „Najbolji album rock glazbe“ dok je sam bend ostvario i nominaciju u kategoriji „Novi izvođač godine“! Također, Vinko Ćemeraš je osvojio Cesaricu s pjesmom “Pelin i med” te nominacije dviju medijski priznatih nagrada, onu za „Zlatni studio“ te za „Večernjakova ružu“. Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli nastavljaju svojim glazbenim putem, autentični i iskreni u svom stvaralaštvu.

november fest

6.11.2022. | 21:45

PSIHOMODO POP

Zagrebačka grupa Psihomodo Pop nastala je 1983. godine nakon raspada kultne punk rock grupe Klinska Pomora iz koje dolazi pjevač Gobac. Psihomodo svoj glazbeni izričaj grade na čvrstim post punk rock temeljima. Žestoki i uvjerljivi koncertni nastupi, koji se mogu usporediti sa samim Rolling Stonesima, Ramonesima, Iggy Popop, The Velvet Undergroundom ne ostavljaju nikoga ravnodušnim.

Od albuma prvijenca “Godina zmaja” iz 1988., turneja po Nizozemskoj i SSSR-u, preko jedanaest izdanih albuma i niza osvojenih glazbenih nagrada, do danas, Psihomodo Pop ima jednako visok status u glazbenim krugovima i kod publike te spada u jedan od najoriginalnijih i najvećih rock bandova hrvatske i regionalne glazbene scene. 

Nakon rasprodanog koncerta u Tvornici Kulture 2019. godine, posljednjeg izdanog albuma “Digitalno nebo” iz 2020. koji je pobrao sjajne kritike te pandemijskog perioda u kojem nisu dugo svirali po zagrebačkim klubovima, koncert Psihomodo Popa kojim će se završiti drugo izdanje November Festa zasigurno je prilika koja se ne smije propustiti.

November Fest No.2 podržavaju: